KTPkannattajat.com

Kannattajilta kannattajille
Tänään on Ti Kesä 19, 2018 5:42 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 91 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Ma Tammi 30, 2012 1:49 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Joel Björkvistin blogi löytyy siis FC KooTeePee:n sivuilta osoitteesta: http://www.fckooteepee.fi/?did=7

Uusimmasta blogikirjoituksesta voisi ilmoittaa myös sivujen uutisosiossa, nyt joutuu klikata sivussa olevaa linkkiä jonka alta selviää onko uutta kirjoitusta tullut vai ei. Epäkäytännöllistä. Blogikirjoitukset ovat kuitenkin helposti sivujen parasta antia joten niitä käy mielellään lukemassa.

Uusin:

Lainaa:
Kevyessä lenssissä

Pori on vähän samanlainen kaupunki kuin Kotka. Meri on läsnä, ihmiset ovat ystävällisiä ja molemmat ovat yhden ison kesätapahtuman kaupunkeja. Porilaiset ovat positiivisella tavalla sisäänpäin lämpeneviä, vähän kuten kotkalaisetkin. Porin kauppatorin ympärillä on mukavia olutbaareja, joissa vakioasiakkaan paikalle parkkeeraaminen aiheuttaa hetkeksi, mutta vain hetkeksi, syvän hiljaisuuden ja viipyviä katseita. Pidän Porista - mukava kaupunki.

Vähän aikaa sitten istuin lounaalla erään porilaisen urheiluseuran puheenjohtajan kanssa. Kyseinen urheiluseura ei ollut FC Jazz eikä FC PoPa. Ei, vaan jotain paljon perinteikkäämpää. Segelföreningen i Björneborg (BSF), perustettu1856. Suomenkielistä nimeä seuralla ei ole. BSF on vanhin ja perinteisin urheiluseura Suomessa. Nautimme puheenjohtajan kanssa tukevan lounaan ja puhuimme urheilusta ja kalastuksesta. Enemmän ehkä kalastuksesta. Puheenjohtaja olisi varmaan mielellään keskustellut laajemmin myös purjehduksesta, mutta aihe on minulle hieman vieras. Porukassa olisi ehdottomasti pitänyt olla koripallomies ja monet Bear awayt- tehnyt purjehtija Jyrki Lindström.

Voin kertoa, että minulla oli aika paljon uusia näkökulmia mukana, kun ajelin Porista takaisin Kotkaan. Purjehdusseuran toiminnassa on piirteitä, jotka matsaavat vähän soveltaen futikseen. Eri lajien ihmiset voisivat Kotkassakin tavata vapaamuotoisen keskustelun merkeissä useammin ja pohtia löytyisikö puolin jos toisin jotain opittavaa tai annettavaa. Harvemmin tulee vaan istuttua esimerkiksi pesäpallo- tai salibandyihmisten kanssa saman pöydän ympärillä. Ehkä pitäisi.

Otan yhden esimerkin koriksen ja futiksen osalta. FC KooTeePeellä on viisi tienvarsimainosta. Marraskuusta eteenpäin mainoksissa on yleensä kiitelty menneestä jalkapallokaudesta. Kauden 2011 jälkeen mainostaulut ovat sen sijaan olleet KTP-Basketilla hyötykäytössä ja niissä on mainostettu KTP:n pelejä. Pieniä asioita, mutta hyvä esimerkki yhteistyöstä.

Segelföreningen i Björneborg on edelleen aktiivisesti toimiva seura. Kuvailisin sitä lyhyesti; perinteikäs, jonka katse suunnattu enemmän keulan edessä olevaan horisonttiin kuin peräpeiliin.

Eräs kaverini kuvaili vastaavasti FC KooTeePeetä: Nuori, vielä ehkä sulkeutunut. Tasapainoinen ja vakaa. Nuoreksi hyvä runko. Paranee vanhetessaan. Lupaava.

Voi noita viiniharrastajia, että ne keksii.


Itsekin olen miettinyt sitä miksi FC KooTeePee ja KTP-Basket eivät tekisi enempää (näkyvää) yhteistyötä. Toki ideaalinen tilanne olisi että molemmat esiintyisivät KTP nimellä seuran edustusjoukkueena. Ympärivuotinen näkyvyys KTP-brändille olisi taattua. Mutta yhteistyötä ei pitäisi rajoittaa pelkästään tienvarsimainoksiin. Luulisi että yhdessä saataisiin neuvoteltua paremmat diilit esim. bussifirmojen kanssa kun matkoja olisi kesät ja talvet. Tai kämpät. Korisjenkit asuisi talvisin ja jalkapallon idänihmeet kesäisin. Peleissä voisi myydä toisten kausikortteja fanituotteista puhumattakaan. Yhteistyö ja synergiaedut olisivat monia. Toki myös samoista sponsoreista kilpaillaan, sitä ei sovi unohtaa. Mutta Kotkassahan nämä yhteistyöhommat ei selvästi luonnistu joten...

Ja mitä blogikirjoituksessa mainittuun Poriin tulee niin siellähän oli hieman samanlainen tilanne jalkapallon suhteen kuin Kotkassa FC Jazzin konkurssin jälkeen. Edustusjoukkueeksi tuli FC Jazz-j. Porissa sentään on osattu tiputtaa ylimääräiset kirjaimet pois seuran nimestä... Toki FC Jazz jo itsessään on nimeä vaihtanut PPT.

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Helmi 22, 2012 3:33 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: To Heinä 08, 2004 11:27 pm
Viestit: 4998
Paikkakunta: Ossi Kumpu Stand
Lainaa:
Törmäyskurssilla ?


Ykkösen katsojakeskiarvo kehittyi hyvin kaudella 2011. Kaudesta 2010 kasvua oli SPL:n tilaston mukaan reipas 34 %. Yleisömäärässä tämä tarkoittaa, että Ykkösessä pelejä seurasi keskimäärin 867 katsojaa. Kolme seuraa olivat omilla luvuillaan: AC Oulu (2003), FC Lahti (1795) ja FC KooTeePee (1314). Kehitys Ykkösessä on oikean suuntainen, ei siinä mitään, mutta kovin epätasaisesti tuo yleisömäärä vaan näyttää jakautuvan joukkueiden kesken. Kohtalainen menestyskään ei aina riitä tuomaan väkeä matsiin. PK-35 sijoittui sarjassa mukavasti neljänneksi, mutta yleisökeskiarvo jäi 539 katsojaan!

Veikkausliigan ja Ykkösen katsojakeskiarvot sen sijaan lähestyvät toisiaan taas pitkästä aikaa. Liigan luvut ovat olleet laskussa vuodesta 2007 ja nykyiset katsojaluvut ovat samalla hehtaarilla kuin 2000- luvun alussa. Suoritin varusmiespalveluksen laivastossa. Ja, jos tutkassa näkyvien laivojen reitit olisivat lähestyneet toisiaan samalla tavalla kuin Veikkausliigan ja Ykkösen katsojakeskiarvokäyrät nyt tekevät, niin brykällä tilannetta oltaisiin tarkkailtu huolestuneena. Lähestymisen jatkuessa samaa tahtia on sarjojen etäisyys toisistaan pian enää tuhat katsojaa. Vähän samaan tyyliin kuin vuonna 1978. Ykkösen katsojamäärät nimittäin jatkavat varmasti kasvua myös tulevalla kaudella.

Ilma Liigassa vaatii nyt puhdistusta. Nyt tarvitaan muutosta, uudistuksia ja vaihtuvuutta. Näin ei voi enää jatkua! Päättäjäherrat, nyt vaaditaan samanlaista reipasotteisuutta ja rohkeutta kuin viime kaudella Ykkösen sarjauudistuksen kanssa. Veikkausliiga pitää nyt yksinkertaisesti saada kuntoon.

Lempataan kauden päätteeksi Liigan kolme tyvipään porukkaa suoraan Ykköseen että heilahtaa. Ykkösestä vastaavasti Liigaan kaksi parasta ja se joukkue, joka on kahden parhaan lisäksi vetänyt eniten yleisöä koti- ja vierasmatseissa. Tässä malliksi yksi ehdotus, millä saadaan Veikkausliigan kurssi käännetyksi ja yleisömäärät selvään nousuun. Toinenkin malli olisi, mutta palataan siihen sitten, jos tarve vaatii.

Mutta, mikä joukkue mahtoi kerätä vähiten yleisöä vierasjoukkueena kaudella 2011? Vastaus on FC Espoo. Toiseksi vähiten yleisöä keränneen vierasjoukkueen nimen jätän nyt tässä kohtaa mainitsematta.


Kotka 12.2.2012


Tuo Joelin kommentti tuosta nousu/putoamismääristä toisi tosiaan aivan uutta säpinää loppukauden matseihin sekä liigassa että ykkösessä. Lyhyellä tähtäimellä tuo voisi aiheuttaa talousongelmia liigasta putoaville seuroille, kun taloutta ei osata/haluta laittaa tulojen tasolle. Pitkällä tähtäimellä suurempi joukkueiden määrä vaihtelemassa liigaa ja ykköstä tekisi hyvää ykkösen arvostukselle kun kärkipäässä olisi kovia matseja ja kunnon kisaa liigapaikoista. kaksi nousee ja kaksi putoaa olisi varmaan hyvä.

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Helmi 24, 2012 1:49 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Alkaa kuulostaa vähän Waldenin "yleisömäärät ainoa mittari" mantralta... Siitä toki samaa mieltä että vaihtuvuus on hyvästä kahden korkeimman sarjatason välillä ja kaikkien seurojen toiminta pitäisi olla sellaista että jatkuvuutta on tuli tippuminen tai nousu. Tuntuu käsittämättömältä että Liigassa pelaaminen on elinehto joillekin seuroille. Mutta eiköhän jaeta sarjapaikat edelleen ihan urheilullisin perustein... Ja Suomessa ei ole yhtään seuraa jolla olisi varaa olla yleisömääristään ylpeä. Se että Kotkan tai Lahden ykkösseura kerää parisataa katsojaa enemmän kuin joku Helsingistä Vantaalle siirtynyt alueen vitosseura ei ole vielä mikään ylpeydenaihe. Lisäksi on hyvä muistaa että Liigan (ja Ykkösen?) yleisömäärien laskenta ja ilmoituskäytännöt ovat olleet vuosien varrella hyvin kirjavia. Kummaa miten jossain pelissä ilmoitetaan pokkana 4.500 katsojaa vaikka katsomossa näistä ei ole kuin 1.000....

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 05, 2012 4:15 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Lainaa:
FIS Cross-Country Word Cup

Tein lauantaina paluun hiihtourheilun pariin. Osallistuin Salpausselän kisoihin katsojana. Edellisestä vierailusta on aikaa peräti 11 vuotta. Silloin olin paikalla vapaaehtoisesti, tällä kertaa työtehtävien takia, mutta vapaaehtoisesti. Olin varustautunut asiaan kuuluvalla tavalla; lämmin pukeutuminen, kisafiilis ja reppu. Repussa pikku evästä ja Salpausselän kisoihin sopivaa nesteytystä.

Olimme taktisista syistä hommanneet paikat kisamontun pääkatsomoon. Niiltä paikoilta oli tarjolla hiihtoa livenä ja kuvaa maastosta muutaman ison Screenin kautta. Kaivoin takin taskusta kisojen ”ajolistaa”, kun puhelimeen tulee lyhyt viesti; ry* vs fc** 0-1, Dinju. Naisten skiathlon alkaa ihan kohta. Edessä istuvat norjalaiset siemailevat lämmintä mehua. (Salpausselällä ei muuten reppuja tarkasteta samalla tavalla kuin futismatsissa). Toinen viesti kännykkään; ry vs fc 0-2, Arttu. Kohtalaasta yritetähän mutta priimaa pakkaa tulemahan! Kesäksi voisi ihan hyvin painaa fanipaitoja, joissa olisi pohojaalaisia täsmäilmaisuja.

Hiihtäjät kiertävät lenkin maastossa ja tulevan sitten yleisön eteen ja selostaja käskee yleisöä huutamaan ihan hirrrveesti. Ja yleisö huutaa. Hiihtäjät katoavat taas metsään. Skiathlonissa on ”varikkokäynti”, jossa välineet vaihdetaan vapaalle hiihtotavalle sopiviksi. Vaihdon jälkeen hiihtäjät sujakoivat maastoon palatakseen taas yleisön eteen ja selostaja käskee jälleen huutamaan ihan hirrrveesti. No, tunnelman takiahan täällä ollaan vaikka kotisohvalta itse kilpailun seuraaminen olisi kyllä huomattavasti helpompaa ja saisi huutaa silloin kun itse haluaa. Vielä yhdistetyn hiihto ja miesten skiathlon ennen joukkuemäkeä. Mutta missä on alkujaan runsaslukuinen seurueemme?

Aktiivinen ryhmämme on jakautunut seuraamaan eri lajeja. Osa on siirtynyt lämpimiin tiloihin katsomaan Urholta Pelicansin matsia ja osa kuuntelee elävää musiikkia kisapaikan teltassa. Itse en jaksanut oikein innostua mäkihypystä. Tunnelma ei varmaan yllä samaan kuin Bischofshofenissa vuonna 1990, ajattelin. Silloin mäkeä tulivat alas mm. Ernst Vettori, Miran Tepes, Jari Puikkonen ja Matti Nykänen. Loppusijoituksissa Matti oli 40. ja Puikkonen sijalla 28.

Aurinko paistoi vielä, kun lähdin ajelemaan Kotkaan. Radiosta tuli Eero Taurun selostus SaiPan matsista Jokereita vastaan. Selostus tempaisi mukaansa niin, että suunniteltu varikkopysähdys jäi tällä kertaa väliin. Melkoista tykitystä Eerolta, kerta kaikkiaan.

Lyhenteiden selitykset:

*) Kotkan Työväen Palloilijat ry
**) FC KooTeePee ry


Täytyy sanoa että itseäni tämä FC/RY nimet ärsyttävät. Varsinkin kun "FC" on myös "RY". Jotenkinhan seurat toki pitää pystyä toisistaa erotamaan ja varsinkin puheessa se on vaikeaa. Ehkä kuitenkin olisi reilumpaa että FC:llä olisi sitten ihan oma nimi niin ei tarvisi kutsua toista joukkuetta football clubiksi ja toista rekisteröidyksi yhdistykseksi. Molempia Suomessa ja Kotkassa riittää... Mutta varsinkin KTP:n lyhentäminen ry:ksi on mielestäni turhaa.

Mutta nimikeskustelulle on oma topiccinsa, nyt lähden ostamaan oy:stä pizzan. Vai onkohan se sittenkin tmi...

edit: Mut joo, jos pohojanmaalaiset fanipaidat toteutuu niin lupaan ostaa jos teksti on "ÄhväSee nousoo Liikahan!".

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Maalis 29, 2012 3:36 am 
Poissa
Avatar

Liittynyt: To Heinä 08, 2004 11:27 pm
Viestit: 4998
Paikkakunta: Ossi Kumpu Stand
Lainaa:
Koirankopin vaihto


”Lähtömme tulee viivästymään suunnitellusta aikataulusta. Koneeseen pitää vaihtaa osa, joka on koirankopin kokoinen, mutta omakotitalon hintainen. Kone siirretään tekniikan halliin. Vaihtotyö kestää viisi tuntia”. Hyvää ja täsmällistä tiedottamista lentoyhtiön kapteenilta.

Kapteeni avasi asiaa juuri sopivalla tavalla. Ei liikaa eikä liian vähän. Voin hyvin kuvitella, että joku koneessa istunut olisi halunut tietää enemmän ”koirankopin” sielunelämästä, mutta minulle kapteenin antama informaatio riitti hyvin. Tulin toimeen sen kanssa. Viiden tunnin tiedossa oleva odottelu tietysti harmitti.

Jalkapalloseurassa tapahtuu paljon asioita läpi vuoden. Kotisivujen välityksellä näitä tapahtumia on helppo seurata. Välillä ihmetyttää, kun seurojen kotisivuilla ”makaa” uusimpana uutisena joku pari viikkoa vanha juttu. Hetkinen, tapahtuuko seurassa yleensä yhtään mitään? Eikö pariin viikkoon ole oikeasti tullut mitään uutta kerrottavaa? Vai, eikö seurassa koeta tärkeäksi tiedottaa asioista kannattajille ja suurelle yleisölle? Niin tai näin, mutta kovin positiivista tai dynaamista mielikuvaa pari viikkoa vanhat uutiset eivät seurasta anna.

En ole mikään sosiaalisen median asiantuntija, mutta näyttäisi nykyisen tilanteen valossa siltä, että seurojen olisi varmaan hyvä laatia jonkinlainen sosiaalisen median hyödyntämisen strategia. Facebook ja Twitter kun tuntuvat vallan sopivilta palveluilta kotisivuja täydentävään tiedottamiseen ja uusien näkökulmien avaamiseen.

Olen avoimen tiedottamisen kannalla. On totuuksia, jotka on syytä lausua ääneen. On myös asioita, joita ei vaan yksinkertaisesti voi tiedottaa ennen kuin ne ovat valmiit. Keskeneräisten asioiden, olivatpa ne sitten mitä tahansa, ”mukatiedottaminen” voi aiheuttaa sen, että vesilasiin syntyy kesken kaiken myrsky ja myötäisissäkin tuulissa eteenpäin viedyt asiat päättyvät yllättäen Costaconcordia- tilanteeseen.

Miettikää muuten, jos lentokapteeni olisi tiedottanut seuraavasti; ”Koneeseen pitää vaihtaa se sama osa kuin viime New Yorkin- lennolla. Mielettömän pieni, mutta ihan älyttömän hintainen härpäke. Sama vanha laakerivika taas varmaan. Ainakaan viiteen tuntiin ei tapahdu mitään”.Kotka 28.3.2012

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Huhti 15, 2012 7:56 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: To Heinä 08, 2004 11:27 pm
Viestit: 4998
Paikkakunta: Ossi Kumpu Stand
Lainaa:
Down to earth


Olen seurannut mielenkiinnolla keskustelua jalkapalloseurojen budjeteista. Siis näitä arvioita tuloista ja menoista. Tämä on tyyppillisesti sitä aikaa, kun näillä luvuilla spekuloidaaan ja joukkueita laitetaan jopa paremmuusjärjestykseenkin pelaajabudjettien perusteella. Toki, mukavaa ajanvietettä ei siinä mitään, mutta itse en alkaisi sarjataulukkoa ihan pelkän rahan perusteella muodostamaan. Sarja on pitkä ja matkan varrella tunnetusti sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

Olen pannut merkille, että seurojen johtoon on viime aikoina ilmestynyt Down to earth- tyyppejä, ainakin kommenttien perusteella. Pelaajabudjettia leikataan jopa 200 tuhannella eurolla, pelaajabudjetin katto näkyy ja Veikkausliiga- joukkue ilmoittaa pelaajabudjetiksi 300 tuhatta euroa. Onko rahasäiliössä alkanut pinta tilapäisesti laskea vai näkyykö peruutuspeilissä liikaa hallitsemattomien riskien ottajia? Mistä oikein on kysymys?

Kysymys on siitä, että monissa seuroissa on menty laukalla jo vuosien ajan ja omistajia on alkanut tympimään vuosittaisten tappioden kuittaaminen kaivamalla perstaskua. Pelaajabudjettien asettaminen tarkkailun alle on merkki siitä, että seuroissa halutaan palata hallitsemattomasta laukasta taas raville. Kiinteisiin kustannuksiin, joista palkat ovat se suurin osa, on kovin vaikea vaikuttaa lyhyellä aikajänteellä ja siksi niiden on oltava oikeassa mittakaavassa suhteessa liikevaihtoon. Kysymys on myös siitä, että toimintaa suhteutetaan muuttuneisiin olosuhteisiin, kuten esimerkiksi nyt Myllykoskella nopeasti ja viisaasti tehdään. Tässä uudessa tilanteessa moni ”asiantuntija” veikkaa punavalkoisten jäävän Liigan hännille, mutta omissa arvauksissa sieltä löytyy kyllä ihan toiset joukkueet.

Luulin aluksi, että mielikuvitukseni johti minua harhaan, mutta ei. Palloliiton tulevalle puheenjohtajalle maksetaan homman sivutoimisesta hoitamisesta 30 000 euron korvaus. Kyllä, sivutoimesta 30 000 euroa! Anteeksi vaan, mutta olisiko nyt hyvä tilanne pysähtyä ja harkita kokopäivätoimisen puheenjohtajan palkkaamista ja maksaa siitä vaikka 50 000 euron korvaus ja sopiva tulospalkkaus päälle. Sivutoimet kun hoidetaan yleensä ilman korvausta ja periaatteella rakkaudesta lajiin.

Lopuksi; onnittelut FC KooTeePeen pojat CUPin matsin voitosta! Jään odottamaan seuraavaa arvontaa.Kotka 11.4.2012Joel Björkqvist

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Touko 03, 2012 6:58 am 
Poissa

Liittynyt: La Syys 29, 2007 10:11 pm
Viestit: 38
Lainaa:
Ylen ihmeellistä

Kiivastahtisesta matkustelusta johtuen on futiksen seuraaminen paikan päällä jäänyt viime aikoina melko vähiin. Tähän väliin jääneiden pelien joukkoon kuuluu myös Suomen Cupin matsi FC Interiä vastaan. Ensin Hannoverin kone lähti myöhässä ja propellikoneen kyyti Tallinasta Helsinkiin tuntui viime keskiviikkona kestävän poikkeuksellisen kauan ja siihen päälle vielä automatka Kotkaan. Peli ehti loppua jatkoajasta huolimatta siinä vaiheessa, kun olin Ahvenkosken sillan kohdalla. Hieno voitto, jota olisi ollut mukava olla todistamassa myös paikan päällä.

Täytyy tunnustaa, että toimittajan ammatissa on jotakin joka kiehtoo minua. On mukava seurata miten peleistä syntyy seuraavan päivän lehteen juttu ja mitä asioita toimittajat milloinkin nostavat esille. Olen ihan omaksi ilokseni keräillyt talteen seuraa koskevia juttuja tässä matkan varrelta.
Jutut ovat hyvä apu, jos pitää muistaa jotain yksityiskohtia tai miettii, että mitä milloinkin on tapahtunut. Lehtijutuista on helppoa ja kätevää tarkistaa asioita ja päivämääriä.

Ylen toimittajista suosikkini on Jari Korkki. Sympaattisen oloista, asiallista ja jouhevan rennosti keskustelua eteenpäin vievän toimittajan työskentelyä on ilo seurata. Tiedättehän, tämä Ykkösaamua aika usein juontava toimittaja. Asiantunteva, mutta samalla huumorintajuinen kaveri tämä toimittaja Korkki. Timo Soiniakin hän muistaa usein Millwall- aiheisella kysymyksellä. Kevennykseksi. Kaikesta huomaa, että tarvittava taustatyö on tehty ja hommaan on valmistauduttu huolella.

Kauden avaus oli perjantaina. Lähetystä matsista pystyi seuraamaan Yle Areenan kautta. En oikein tiedä miten tämän nyt sopivalla tavalla muotoilisin, mutta mistä ihmeen tietolähteestä toimittajat olivat ammentaneet taustatietonsa, kun Ylen sivuilla ja Tekstitv:ssä mainitaan ihan vakavasti otettavan jutun yhteydessä Kotkan Vokaalit? Yle Areenassa selostaja pani, jos mahdollista, vielä paremmaksi puhumalla sekä vokaaleista että vokaalittomasta seurasta. Olin jo mennä ihan sekaisin itsekin. Mitä ihmettä taas?

Onko oikeasti vaikea käyttää seuroista niiden oikeita nimiä; FC KooTeePee ja Kotkan Työväen Palloilijat? Ehkä kyseessä oli kuitenkin jokin tekninen ratkaisu, jolla yritettiin synkronoida selostuksen taso yhteen vähintääkin ontuvan kuvanlaadun kanssa. Tarkkana nyt jatkossa kuitenkin.

Kotka 28.4.2012


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 04, 2012 8:44 am 
Poissa

Liittynyt: To Heinä 08, 2004 10:33 pm
Viestit: 626
Hyvä, että käyttävät moisia nimityksiä mediassa. Se vain kuvastaa sitä, kuinka saamarin naurettava tämä tilanne on. Ihan yhtälailla tiedoksi sinne "Vokaaleiden" suuntaan, kun myös Työväen Palloilijoiden suuntaan.
Eikös joku vokaaleista joskus kehunut, kuinka nimi KooTeePee tarjoaa paljon paremman kaiun markkinointimielessä, kun työväen palloilijat? :beer:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 04, 2012 5:29 pm 
Poissa

Liittynyt: La Maalis 17, 2007 11:34 pm
Viestit: 1010
Vokaaleilla on hyvä kaiku ainoastaan vuoristossa ja Janne Porkan korvien välissä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Touko 06, 2012 2:31 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Täysin samaa mieltä Joelin kanssa siitä että kun seuroilla on nimet niin niitä voisi käyttää. FC KooTeePee ja KTP (Kotkan Työväen Palloilijat). Kirjoitettuna tämä ei pitäisi olla liian vaikeaa ja tätä "FC vs. RY" kuviotakaan en ole ymmärtänyt varsinkaan kirjoitettuna. Eihän nyt saatana joukkuetta voi kutsua "rekisteröidyksi yhdistykseksi"!?! Ja FC:itäkin on Suomi ja maailma täynnä. Toki puheessa sitten tulee ongelma koska nimet kuulostavat muuten melko samanlaisilta... Turhan usein tulee vastaan tilanteista joissa puhuu esim. KTP:stä ja joku olettaa että puhut FC KooTeePee:stä. Mutta ulkopaikkakuntalaisille ry - fc ei avaa tilannetta sen enempää vaan joutuu turvautumaan johonkin "Kakkosen-KTP" tai "Alkuperäinen-KTP" viritelmään. Perseestä. Asia olisi toki helposti korjattavissa kahdellakin eri tavalla.

Toki Feverin kanssa samaa mieltä siitäkin että kyllähän seurassa voidaan miettiä sitäkin että miksi jopa YLE:ssä kirjoitetaan FC KooTeePeestä Vokaaleina ja toivottavasti nämä ovat niitä pieniä asioita jotka herättävät siihen todellisuuteen että seuralla ja jopa sen nimellä on väliä!

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Touko 08, 2012 1:58 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Elo 14, 2006 10:28 pm
Viestit: 42
Paikkakunta: tupa
Paskaa. Nimet sitä nimet tätä. Blaargt. Vain toosalla on tässä pellemaailmassa väliä. Kääpiöparatiisi Kiinassa se on aina... poikittaa-ii-n.

_________________
Lampaalla ei ole sulkijalihasta


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Touko 10, 2012 11:49 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Lainaa:
Kuppia

Suomen Cupin puolivälierämatsi HJK-FC KooTeePee. Kannattajien laulu kuuluu kilometrien päähän. Paikalla tuhatpäinen yleisö. Bussia on vaikea saada edes lähelle Sonera Stadiumia ja mitä vielä? No, ei kai nyt sentään, kunhan vaan vähän hassuttelin. Oikeasti, paikalla vain kourallinen yleisöä, bussi mahtuu siististi stadionin pääoven eteen ja illan ainoa laulu kuuluu hieman ennen ilta yhtätoista Kotkan Linja-autoasemalla, kun hilpeällä tuulella oleva seurue poistuu läheisestä soittoruokalasta.

Jalkapallon Suomen Cup since 1955. Mitä ihmettä tällä kilpailulle pitäisi tehdä, että siitä saisi yleisön näkökulmasta katsottuna edes vähän kiinnostavamman? Cupin mielenkiintoisuus pitäisi kai osaltaan perustua sen yllätyksellisyyteen. Siihen mahdollisuuteen, että pieni seura tulee ja panee isompaa pataan. Alempisarjalaisella on myös teoreettinen mahdollisuus saada omalle kotikentälle ns. iso seura ja sen tähdet. Kun yleisömääriä katsoo niin tämä ei vaan tunnu riittävän. Tätä menoa ollaan pian tilanteessa, että kohta ei kiinnosta enää seurojakaan. Huolestuttavaa.

Eilisessä matsissa oli yleisöä todennäköisesti alle tuhat. Suunnilleen saman verran kuin Kotkassa oli FC KooTeePeellä kauden kotiavauksessa. Vihreävalkoista väriä sen sijaan näkyi katsomossa ilahduttavan paljon. On päivän selvää, että eilisen pelin pelipaikkana olisi pitänyt olla kaupunki nimeltä Kotka. Kotietu, sarjatason perusteella. Miksi Cupin pelejä ei voi pelata alempisarjalaisen kotikentällä niin kauan kuin näitä seuroja on kisassa mukana? Kotkalaisia olisi varmaan kiinnostanut nähdä KooTeePeen ja HJK:n pelaavan Urheilukeskuksessa ja yleisömääräkin olisi voinut olla ihan jotain muuta kuin eilen Helsingissä, veikkaan.

Eilen ei pieni kaatanut suurta. Se, että Turun Inter kaatui Kotkassa oli juuri sitä yllätyksellisyyttä mitä futiksen Suomen Cup voi parhaimmillaan tarjota. Jättiläinen kaatui ja en ihmettele yhtään, että Interin voitosta riitti juttua moneksi päiväksi. Tai sitä, että joku ajoi matsista Vespalla kotiin summeria iloisesti soitellen. Tai, että seuraavana päivänä lähikaupassa kassaneiti saa kuulla kannattajan viiltävää raporttia pelistä. Isoista voitoista puhutaan pitkään!

Sonskilla kuulutukset toimivat, screeni oli upea, makkara oli kuulemma hyvää, virvokkeita sai jonottaa, mutta ei kohtuuttomasti, järjestyksen valvojat olivat ystävällisiä, kotkalaiskeravalaisten takana istuvana sain kuulla verbaalisia leiskautuksia sopivin väliajoin ja matkaseura bussissa oli luonnollisesti aivan loistavaa.

Siitäkin huolimatta Suomen Cup on tältä kaudelta osaltamme ohi ja paluumatka takaisin Kotkaan, sujui, kuten aina, menomatkaa nopeammin.


Hyvinkin mahdollista että jos HJK:n ja FC KooTeePee:n puolivälieräottelu olisi pelattu Kotkassa niin yleisöä olisi ollut enemmän kuin Helsingissä. Toisaalta... FC KooTeePee - FC Inter edellisellä kierroksella. "Jättiläisen kaataminen" josta Joelkin kirjoittaa ja juttuakin ilmeisesti riitti kylillä pelin jälkeen. Niin, paljon sitä yleisöä olikaan? Parituhatta varmaan vähintään? Ei. JV:n mukaan (seuran palauteosiossa) "luokkaa 300 henkeä". 300! Tälle määrälle tuskin oltiin kateellisia Helsingissä ja isompia määriä vetää KTP Kakkosessa ja Titaanit missä lie sarjassa pelaavatkaan...

Jos ei yleisö arvosta cupia niin voi kysyä arvostaako seurat? Ja mitä ne tekevät arvostuksen nostamiseksi? Odotetaanko että Palloliitto hoitaa Frederikin laulamaan Tsingis Khania finaaliin tai Leijonat ajamaan rallia mönkijöillä? FC KooTeePee olisi vienyt FC KooTeePee - HIFK ottelun Ruonalan alimittaiseen halliin. Ja järjestettiinkö FC Inter pelistä sellainen suurtapahtuma kuin minkä se olisi ansainnut? Vastassa sarjajohtaja ja parin vuoden takainen mestari. Yleisöä saatiin paikalle 300! Mutta kun pelattiin Karhulassa ja eihän sinne edes mahdu katsojia jne. Peli oli 25.4. Kotkassa on pelattu Liigaa/Ykköstä seuraavina päivinä viime vuosina:

26.4.2010
26.4.2009
27.4.2008
21.4.2007
21.4.2006
28.4.2005

Eli lähes joka vuosi on kausi aloiteltu Arto Tolsa Areenalla samoihin aikoihin kuin tänä vuonna pelattiin cupia Karhulassa? Tämä tuskin oli maksavan yleisön syytä... Myönnetään että en ollut Karhulassa pelissä enkä tiedä kyseisen "areenan" fasiliteeteista mutta ehkä sinnekin olisi voinut lisäkatsomoita rakentaa jos tarvetta luultiin olevan. Ja järjestää vaikka kuljetuksia peliin Kotkasta.

Se on totta että Palloliitto ei ainakaan ole liikaa satsannut Cupiin ja sekin voisi seuroja auttaa mutta fakta on että työ on tehtävä seuroissa. Itse finaalia voisi yrittää kehittää suuremman massatapahtuman suuntaan mutta ei siinäkään sirkustemput auta. Jalkapalloväen on vain jossain vaiheessa hyväksyttävä se tosiasia että jos lajia meinataan Suomessa kehittää niin se edellyttää seurakulttuurin voimakasta kasvua. Ja mitä sen eteen on esim. Kotkassa viime vuosina tehty...

Mitä kotietuun tulee niin alkukierroksillä on mielestäni paikallaan että alempisarjalaisilla on kotietu. Viime vuosina on ihan mukavasti ollutkin näitä tapahtumia jossa joku Kolmosen/Kakkosen jengi on saanut liigajoukkueen vieraakseen. Mutta toisaalta yhtä mielenkiintoista pienemmille seuroille ja kannattajille voi olla kilpailun loppuvaiheessa päästä pelaamaan esim. "suuren ja mahtavan HJK:n upealle Sonera Stadiumille".

Mutta tosiaan, miten näitä cup-otteluita pitäisi lyhyeen kauteen sijoitella? Onko järkeä että lähes kaikki kierrokset pelataan ennen sarjan alkua ja vähän miten sattuu? Koska ja missä finaali pitäisi pelata? Nämä on niitä asioita joita tietysti voi Palloliitto yhdessä seurojen kanssa pähkäillä. Eri malleja on kokeiltukin mutta heikompaan suuntaan tunnutaan menevän.

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 11, 2012 10:02 am 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Ja ettei (taas) menisi pelkäksi valitukseksi niin tässä oma konkreettinen näkemykseni mitä Palloliiton tulisi tehdä:

- Alkukierroksien pelit voisi olla joskus talvella/keväällä vaikka halleissa. Jonkun kahden vitosdivarijengin kohtaamisesta ei tapahtumaa saisi kuitenkaan aikaan.
- Siinä vaiheessa kun liigajoukkueet tulee mukaan niin pitäisi olla jossain toukokuussa että pienemmillä paikkakunnilla on mahdollista pelata kunnollisilla kentillä ja siten järjestää jostain KiuPa - HJK pelistä kunnon tapahtuma.
- Muita kierroksia pelattaisiin suht tasaisesti kesällä. Tuorein sarjamuutos oli turha, 14 joukkueen kaksinkertaiset sarjat mitä vuosia vedettiin oli hyvät ja niissä oli pari peliä vähemmän eli paremmin tilaa cupille. Palatkaamme siis niihin.
- Semifinaalit pari-kolme viikkoa ennen sarjan loppua ja finaali viikko sarjan päättymisen jälkeen.
- Finaali Olympiastadionilla. Ok, joku sateinen VPS - KuPS 2500 katsojan edessä ei olisi huipputapahtuma mutta tässähän pitikin tähdätä siihen että tulevaisuudessa yleisöä on enemmän ja joku HJK - Haka klassikko 15000 katsojallla olisi jo hienoa. Olympiastadion olisi klassinen ja puolueeton areena.
- Finaaliin järkevät lippujenhinnat. Tyyliin 10 euroa. 5 kaverin porukka 30 euroa. 10 hengen porukka 50 euroa. Kaikki junnut ilmaiseksi.
- Finaalista tehtäisiin myös kannattajien välinen kamppailu. Lippua ostettaessa pitäisi ilmoittaa kumman joukkueen kannattaja on ja mediassa saataisiin päivittäin jännittää lipunmyyntitilannetta.
- YLE lähettää pelin suorana ja myös kannattajien välistä kamppailua seurattaisiin ennen peliä ja puoliajalla studiossa.
- Palloliitolta pari tonnia markkinointirahaa seuroille. Kehä 3:sen ulkopuolisille tuplasumma josta puolet pitäisi käyttää fanikuljetuksiin.
- Olympiastadionin ympäristöön kaljatelttoja ja kojuja. Lapsille joku Robin vetämään Frontside ollie. Itse otteluun ei mitään pellekisoja kaipaa mutta ympäristössä saisi tapahtua mitä vaan.

Otteluruuhkista jne. kitistään aina mutta sama se on isommissakin sarjoissa. Ja tavallaa kuuluu myös cupin henkeen että pienemmät seurat panostaisivat hullun lailla johonkin EIF - TPS otteluun ja TPS joutuisi ehkä tulemaan hieman varamiehisenä josta taas saataisiin lisää spekulaationaihetta.

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 11, 2012 10:37 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 13, 2004 12:09 pm
Viestit: 330
Paikkakunta: Kerava / Kotka
Tri Pe kirjoitti:
Ja ettei (taas) menisi pelkäksi valitukseksi niin tässä oma konkreettinen näkemykseni mitä Palloliiton tulisi tehdä:

- Alkukierroksien pelit voisi olla joskus talvella/keväällä vaikka halleissa. Jonkun kahden vitosdivarijengin kohtaamisesta ei tapahtumaa saisi kuitenkaan aikaan.
- Siinä vaiheessa kun liigajoukkueet tulee mukaan niin pitäisi olla jossain toukokuussa että pienemmillä paikkakunnilla on mahdollista pelata kunnollisilla kentillä ja siten järjestää jostain KiuPa - HJK pelistä kunnon tapahtuma.
- Muita kierroksia pelattaisiin suht tasaisesti kesällä. Tuorein sarjamuutos oli turha, 14 joukkueen kaksinkertaiset sarjat mitä vuosia vedettiin oli hyvät ja niissä oli pari peliä vähemmän eli paremmin tilaa cupille. Palatkaamme siis niihin.
- Semifinaalit pari-kolme viikkoa ennen sarjan loppua ja finaali viikko sarjan päättymisen jälkeen.
- Finaali Olympiastadionilla. Ok, joku sateinen VPS - KuPS 2500 katsojan edessä ei olisi huipputapahtuma mutta tässähän pitikin tähdätä siihen että tulevaisuudessa yleisöä on enemmän ja joku HJK - Haka klassikko 15000 katsojallla olisi jo hienoa. Olympiastadion olisi klassinen ja puolueeton areena.
- Finaaliin järkevät lippujenhinnat. Tyyliin 10 euroa. 5 kaverin porukka 30 euroa. 10 hengen porukka 50 euroa. Kaikki junnut ilmaiseksi.
- Finaalista tehtäisiin myös kannattajien välinen kamppailu. Lippua ostettaessa pitäisi ilmoittaa kumman joukkueen kannattaja on ja mediassa saataisiin päivittäin jännittää lipunmyyntitilannetta.
- YLE lähettää pelin suorana ja myös kannattajien välistä kamppailua seurattaisiin ennen peliä ja puoliajalla studiossa.
- Palloliitolta pari tonnia markkinointirahaa seuroille. Kehä 3:sen ulkopuolisille tuplasumma josta puolet pitäisi käyttää fanikuljetuksiin.
- Olympiastadionin ympäristöön kaljatelttoja ja kojuja. Lapsille joku Robin vetämään Frontside ollie. Itse otteluun ei mitään pellekisoja kaipaa mutta ympäristössä saisi tapahtua mitä vaan.

Otteluruuhkista jne. kitistään aina mutta sama se on isommissakin sarjoissa. Ja tavallaa kuuluu myös cupin henkeen että pienemmät seurat panostaisivat hullun lailla johonkin EIF - TPS otteluun ja TPS joutuisi ehkä tulemaan hieman varamiehisenä josta taas saataisiin lisää spekulaationaihetta.


Kannatetaan näitä, pitkälti hyvinkin mielenkiintoisia, näkemyksiä.

Ettei kävisi niin kuin koripallossa, jossa ensi kaudella Korisliigajoukkueet pelaa omaa Liiga-Cupiaan ja muut pelaa keskenään oma Cuppiaan, jos siihen ilmoittautuu enemmän kuin yksi alasarjajoukkue...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Touko 24, 2012 11:24 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 8:20 pm
Viestit: 8739
Paikkakunta: Hki
Lainaa:
Toinen mahdollisuus?

Yllätyin uutisesta, jossa AC Oulu ja sen urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela ilmoittaa, että norsunluurannikkolainen hyökkääjä Venance Zézé ansaitsee toisen mahdollisuuden. Paino sanoilla; ansaitsee ja toisen. Se ei ollut yllätys, että AC Oulu halusi palkata lisävoimaa hyökkäykseen. Oululaisten(kaan) kausi ei ole lähtenyt käyntiin ihan odotusten mukaisella tavalla. Enemmän kuitenkin yllätti se, että kyseisen pelaajan kohdalla puhutaan toisesta mahdollisuudesta. Millä laskukaavalla tästä saadaan toinen mahdollisuus?

Kesällä 2011 Pietarsaaressa vieraili MyPa. Siinä pelissä Zézé huitaisi ensi myllykoskelaispelaajaa ja sen jälkeen tönäisi vielä erotuomari Munukkaa. Tästä tempauksesta seurasi kentältä poistaminen ja ”bonuksena” vielä kurinpitovaliokunnalta kahden ottelun pelikielto. Pelaaja loukkasi erotuomarin koskemattomuutta. (vrt. FC kooTeePeen Beka Tugushi pisti laitamainoksen päreiksi ja sai myös kahden ottelun pelikiellon). Tuomarina olisin huolestunut. Tässä oli ensimmäinen mahdollisuus.

Ymmärtäväisenä organisaationa Jaro tarjosi kuitenkin toisen mahdollisuuden. Viime syyskuussa Venance ZéZé kiitti seuraa luottamuksesta ja liipaisi omaa joukkuetoveria päin näköä jalkapallo-ottelussa. Jaro on antoi pelaajalla potkut. Viesti oli selvä, kesken peliä ei lyödä toista pelaajaa ja ei varsinkaan oman joukkueen pelaajaa. Toinen mahdollisuus meni tässä.

Nyt AC Oulu tarjoaa pelaajalle uuden ”toisen mahdollisuuden”. Tiedotteessa tuttuuun tapaan normaalit diipadaapat, mutta rivien välistä voi hyvin lukea, että tietoinen riski on otettu ja kyllä seura sen tietää. Kysymyksessä on pelaaja, joka osaa tehdä maaleja ja jopa syöttää niitä, mutta kyseessä on myös pelaaja, joka voi pimahtaessaan tehdä kentällä yhtä sun toista. Nyt ensimmäinen vaihtoehto painoi vaakakupissa enemmän. On erittäin mielenkiintoista nähdä miten valmentaja Malinen ottaa tilanteen haltuun ja saako hän Zézén parhaat ominaisuudet hyödynnettyä. Vai toteutuuko vaakakupissa ollut toinen vaihtoehto kaikesta huolimatta sittenkin?

Mutta joo, varmaan ihan tietoisesti Oulussa halutaan puhua ”toisesta mahdollisuudesta” eikä viimeisestä, joka olisi varmaan tässä tapauksessa ollut oikeampi ilmaisu.

Kotka 24.5.2012

_________________
There's only one Joel from Salford!


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 91 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com